Yoga hjärta Löpning

”Det är morgon. Dimslöjorna svävar lätt uppåt mot himlen i en gemensam dans tillsammans med solens strålar som börjar bryta igenom mellan träden. Luften är lätt att andas och fylld av doften av tallbarr och mossa. Mina steg tassar tyst fram på den mjuka stigen som slingrar sig genom skogen.

PicsArt_11-20-01.05.59

Jag sätter ner fötterna mellan rötter och stenar, fullt fokuserad på att hitta den bästa vägen så jag kan behålla min stadiga rytm. Det finns inget annat än löpningen, stigen, skogen och mitt andetag. Jag springer inte på tid. Jag springer för känslan av att vara ett med mig själv och naturen

Det kommer en brant stig uppför. Jag tar i och rusar uppåt bara för glädjen i att jag kan springa. Jag kan! Därför gör jag det. På toppen öppnar sig en lagun. Där stannar jag och låter leendet gå från öra till öra. Det är så vackert. Mitt hjärta dunkar hårt, jag andas fort och blundar. Jag låter händerna svepas upp över huvudet tillsammans med mitt in-andetag. Handflatorna möts och jag drar ner dom mot mitt hjärta på ut-andetaget. Jag gör så några gånger, låter blicken öppnas för att ta in allt det vackra.

PicsArt_11-20-01.12.38

Tar sedan sikte mot nästa brant uppför, nu ska jag upp ovanför lagunen. Tassar på och njuter varje steg. Jag vet om att om jag stannar och vänder på mig väntar magiska vyer. Jag motstår lusten och fortsätter upp till toppen. Där. En av mina Lyckliga Platser. En platå som blickar ut mot en annan Lycklig Plats, Dundret.PicsArt_11-20-01.13.31

Jag gör en serie solhälsningar och låter andetag synkroniseras med rörelse och sedan flödar jag det som faller mig in. Jag ställer mig i trädets position, Vrkasana. Känner min fot grunda sig långt ner i berget. Låter händerna knäppas ovanför mitt huvud, pekfingrarna pekar uppåt. Känner energin från berg och jord stråla upp och möta energin som flödar ner genom mina armar, de möts i mitt hjärta. Jag expanderar. Finns inte plats i min kropp för all energi. Jag badar i kosmos.

Ger mig själv en minut att bara vara i känslan innan jag återigen tar fart, nu nerför med jublande steg. Meditation i rörelse. Lycklig över att bara få vara. Tack.

Yoga ❤ Löpning.”

Min kärleksförklaring till yogan och till löpningen. Att få lov att ha detta som små guldkorn under veckorna. Värsta jäkla lyckopillret!

I helgen höll jag ett Yoga ❤ löpning-pass där vi sprang och yogade för Yoga of Hope. Helt underbart och blir glad bara jag tänker på hur roligt det är att kombinera dessa två saker med en grupp härliga människor. Vilken energi vi kan ge varandra!

Vi använde olika yogatekniker för bättre hållning, provade på andningstekniker för att få ner pulsen och rörde på oss så snabbt vi kunde utifrån våra egna förutsättningar – bara för att placera det där stora rörelseglädjeleendet på oss alla 🙂 Sedan avslutade vi med ett yogapass med fokus på stabilitet och mobilitet i en uppvärmd studio. Så mumsigt!

Men. Ljuvligt är också att inte krångla till det för mycket. Att bara gå ut i skogen och springa, stanna, andas, röra sig lite yogish, känna sig oslagbar. Bara gör det. ❤

Nedan är några sköna stunder av yoga i kombination med löpning. Oavsett om det är en enkel tur på favoritstigen eller en tre-dagarstur på fjället – du har alltid tillgång till yogan som ger dig ytterligare en dimension på din löparupplevelse. Kärlek på det!

(Fotot högst upp –> Oslagbar känsla på toppen av Slåttdalsberget, Höga Kusten Foto: Sofie Lantto)

20171120_134813_resized_1
Stående duva i skogen, kika dig omkring och använd dig av det som finns på plats som hjälpmedel
PicsArt_11-20-01.21.05
Så härligt att njuta av utsikten och sträcka ut muskler efter en dags löpning på fjället
PicsArt_11-20-01.19.54
Liggande duva som landat på fjället, sköööönt är bara förnamnet