Petra

IMG_1793Att lyssna på vad som gör att mitt hjärta sjunger har inte alltid varit självklart men nu har det blivit min bästa vägvisare i livet.

Och det är det som är något av den röda tråden i den här bloggen. Det som får mitt hjärta att sjunga och alla knep och trix som behövs för att faktiskt uppfatta sången. Nu är min stora utmaning att få tiden att räcka för allt mitt hjärta sjunger för.

Jag är kramig mamma, förälskad särbo, civilingenjör, yogainstruktör, innovationsrådgivare – jag älskar nya idéer!, löpare, ute-människa, naturälskare och skriver långsamt på en bok tillsammans med en av mina bästa bonussystrar.

Mitt hjärta bultar hårt för Gällivare och fjällen. På frågan om jag är en bergs- eller havsmänniska har jag aldrig tvekat. Mitt hjärta tillhör bergen och skogen. Vän av ordning kan med rätta då ställa sig frågan hur i hela friden det kommer sig att jag bott 20 år på platten i Luleå, Stockholm och Skåne? Jo, den frågan har skavt även hos mig. Den frågan plus lite annat skavde så mycket att jag till slut fick med mig min dåvarande sambo och våra två döttrar tillbaka upp till Gällivare i slutet på 2012. Nu är jag hemma och tjejerna har sina rottrådar planterade i både norr och söder.

2016 blev jag egen företagare. Ett av de mest självklara och läskigaste beslut jag någonsin tagit. Det har varit en tuff resa att landa i tillit och den pågår än. Att gå från anställd chef till att driva två företag (Ducit Innovation och Jiva Yoga) har varit och är fortfarande något av det mest lärorika och utvecklande som jag gjort. I framtiden drömmer jag om att kombinera yogan med innovationsledning och ledarskap. För en lite mer hållbar framtid.

Min önskan är att beröra och inspirera dig. Kan några ord från mig berika ditt liv och ge dig inspiration eller insikter om en tydligare riktning, kanske till och med ge dig lite energi till rörelse i den riktningen, då har jag lyckats med det som är mitt ”Varför” – att vara en stigfinnare och katalysator där hjärtat får leda.